Andreea Dutia
Brownie amăruie, îmbătată, decadentă,
cu portocală coaptă și caramelizată în rom

Brownie amăruie, îmbătată, decadentă,

cu portocală coaptă și caramelizată în rom

Când am făcut orezul cu lapte cu portocalele alea coapte care au fost senzație, mi-am zis că trebuie să mai fac neapărat portocale îmbătate. Astăzi am copt 2 tăvi. 😬
Una am mâncat-o așa… și una a rămas…
De aici și până la brownie n-a fost decât un pas.
Am adăugat în compoziția de brownie portocale tocate și coajă de portocală (bio)…iar deasupra ei am pus feliile îmbătate, a Crăciun mirositoare.
Este chiar amăruie. De la coaja portocalelor… de la rom nu știu… Ce știu este că nouă ni s-a părut mult peste cea cu zmeură…

Întâi am încins cuptorul la 200…sus jos căldură și m-am apucat să feliez portocalele cu satârul de carne. Nu întrebați. 😜 M-am simțit puternică.
Le-am pus în tavă cu 100 ml rom brun, cu zahăr brun muscovado, cu scorțișoară praf și batoane și cu anason. Și stropite cu zeama de la cotor și ultimele felii (mai mici) nedemne să fie puse în tavă. 😜
Le-am întors la un moment dat.
Sunt gata când nu mai este zeamă în tavă și în locul ei este un sos gros lipicios.
Le-am dat deoparte.

Am făcut aluatul de brownie din
3 ouă, 120 grame făină, un praf sare, vanilie din păstaie, o dușcă maaare (😂🤫) de rom, 150 grame unt gras nesărat, 200 grame zahăr, 250 grame ciocolată amăruie.
Topim untul cu ciocolata (doar topim, nu fierbem)…adăugăm zahărul…apoi ouăle unul câte unul… făina cu praful de sare, vanilia și romul. Și apoi portocale coapte tăiate bucăți. Și eu am pus și coajă de portocală rasă. Un vârf de linguriță.
Ungem cu unt o tavă, turnăm și dăm la cuptor la 180 grade pentru aprx 30-40 minute. După 15 minute așezăm deasupra portocalele felii. Nu coaceți prea mult. Brownie trebuie să rămână umedă.
Bucurie să aveți!