Andreea Dutia
Cheesy baked stuffed tomatoes

Cheesy baked stuffed tomatoes

Cât încă mai avem roșii minunate… să profităm…iar gătite au și mai mult licopen…unde mai pui că-s efectiv “delicioase și zemoase”…( citat de la adolescentul familiei).😃
Am ales să le umplu vegetarian astăzi…cu orez basmati amestecat cu vânătă coaptă și dulce, cu miezul de la roșii și cu mozzarella rasă.
Am făcut așa…întâi am scobit cu o linguriță roșiile. Și le-am așezat într-o tavă ceramica unsă ușor cu ulei.
Apoi am pus orezul la fiert în apă cu multă sare. Ca la paste. S-a fiert și l-am scurs în sită.
O vânătă mare am tocat cubulețe și am dat-o cu sare. Am lăsat la scurs 15 minute (timp în care am încins cuptorul la 200). Am masat-o cu ulei măsline, sare și usturoi granulat și am dat-o la cuptor pe hârtie de copt.
Am ras și niște mozzarella.
Când s-a copt vânăta, am amestecat-o cu orezul, cu mozzarella rasă (am mai păstrat puțină să pun și deasupra fiecărei roșii) și puțin miez din ce am scobit din roșii. Sare, piper. Restul de miez l-am turnat în tavă…
Am umplut fiecare roșie cu acest amestec…am mai pus și deasupra mozzarella, am pus căpăcelul la fiecare și la cuptor…am micșorat temperatura la 180…până se fac ridate și juicy.
Sunt faine de tot. Puteți să le umpleți cu ce vă trece prin cap. Cu spanac amestecat cu cușcuș, cu orez cu alte legume…cu pesmet și fasole boabe…Sky is the limit!

Sănătate la maxim! Și iubire! 😍😘