Andreea Dutia
Chickpea balls in marinara sauce

Chickpea balls in marinara sauce

Chifteluțe aromate și ușor picante cu susan în sos de roșii

M-am gândit serios dacă să le mai bag și la cuptor… nu știu dacă să îmi pară rău sau nu… că s-au mâncat și nu am mai apucat, dar data viitoare cu siguranță fac așa.
Crocante…coapte în cuptor…cu textură neuniformă…ceea ce ne-a plăcut (adică ușor crunchy)…
Ușor de făcut…și mai ușor de mâncat…😜

Am folosit năutul din 2 conserve…( ideal era să pun năut crud și hidratat peste noapte) dar e foarte bine și așa.
Am început să pun în vasul robotului năutul bine scurs, apoi: 2 ouă, sare, piper, 2 căței usturoi tocați, o ceapă roșie tocată, 2 linguri ulei, pătrunjel cât vă place, eu am pus aproape o legătură, am pus și puțină mentă, un strop de boia de ardei dulce nah nota personală, pesmet 3 linguri și 2 linguri făină. Pesmetul și făina variază puțin la cantitate în funcție de cât de umedă este compozitia. Trebuie sa puteți modela chifteluțele. Dar totuși să fie puțin lipicioasă compoziția.
Le-am pus pe hârtie de copt în tavă și le-am stropit cu ulei. Apoi am presărat semințe susan și pe o parte și pe cealaltă. Nu mult. Le-am copt la 200 grade, întorcandu-le la jumătatea timpului.
Cât au stat în cuptor am făcut și un sos de roșii din roșii date pe răzătoare, câteva roșii cherry, usturoi, ulei măsline, sare, piper, o linguriță zahăr și o foaie de dafin.
A scăzut frumos și s-a pregătit să primească chifteluțele.
Acuma…ce să zic… chiftelele crocante (că n-au avut timp sa se înmoaie) și extrem de aromate… sosul acrișor-dulceag… pâine prăjită să înmuiem în el am avut … n-a fost rău deloc!