Andreea Dutia
Blueberry lemon muffins

Blueberry lemon muffins

Brioșe cu afine sau mai bine zis afine cu brioșe, la cât de multe afine am pus.
Suntem ochelariști toți și ne-a sfătuit oftalmogul (ne zice la fiecare consult) să mâncăm afine și morcovi cât putem de mult. Ceea ce și facem fără să ne plângem. Că ne și plac.
Așa că astăzi brioșe cu multe afine și coajă lămâie crispy. Miez umed și dublu acrișor: de la afine și de la lămâie.
Rețetă ușoară care nu dă greș (o pot face și copiii), rezultat plăcut și dacă ii mai puneți și o glazură e demn de sărbătoare. Preparatul.
Amestecați ingredientele uscate într-un bol. Adică 250 grame făină, o jumătate linguriță sare, 120 grame zahăr, 2 lingurițe praf de copt și o jumătate linguriță bicarbonat de sodiu. Tot aici vine și coaja de la 2 lămâi netratate.
În alt castron amestecăm așa: 2 ouă mari, 2 linguri zeamă de lămâie, 200 grame smântână cu 10-12 la sută grăsime (smântână obișnuită, nu de gătit) și 100 grame unt topit și răcorit.
În vasul cu ingredientele umede începem să incorporam ușor făina, apoi afinele. 300 grame. Direct congelate. Merg și proaspete dar cele congelate sunt mai mici și mai intens colorate. Mai mulți antioxidanți. Amestecăm ușor și cu o lingură luăm din amestec și așezăm în tava de brioșe unde în prealabil am pus hârtiuțe speciale. Dacă nu aveți, ungeți cu unt și tapetați cu făină.
180 grade la cuptorul deja încins. După 30 minute puneți coajă de lămâie rasă deasupra fiecărei brioșe. Se va coace fain. Dacă o amestecați și cu niște zahăr brun e și mai bine. Se va carameliza cumva. Eu am uitat. 😁
Încă 10 minute și doar vă rog să nu le rupeți înainte să se răcească. Ca mine. 😬
Altfel bine, sănătoși?
Pe mâine!
❤️❤️❤️