Andreea Dutia
Blueberry swirl cheesecake….

Blueberry swirl cheesecake….

Cu alte cuvinte un cheesecake cu cremă brânză mai light și cu blat de biscuiți fără zahăr…ați vrea pentru weekend?
Și cu sirop afine făcut de Andreea tot fără zahăr…

Uite așa: aproximativ 400 grame biscuiti și 100 grame unt gras pentru bază ( blat). La robot…apoi pus în formă cu inel detașabil în care am pus hârtie copt (după ce am uns cu unt înainte)…inclusiv pe pereți.
Întindem bine amestecul și aplatizăm cu un pahar sau cu mâinile. Și coacem la 190 grade 10 minute.
Crema din 500 grame cremă brânză fină light și un iaurt grecesc cu 10 la sută adică aproximativ 800 grame in total. Plus trei oua bătute singure înainte…și zahar green (sau altul) după gustul vostru. Și 2 linguri amidon. Să nu se lase. Vanilie sau rom sau coajă portocala sau lămâie. Amestecam ușor și nu prea mult.
Lăsăm crema puțin deoparte și facem siropul: afine (150 grame sunt de ajuns) pe foc cu 2 lingurițe amidon și îndulciți după gust. Eu am mai pus o linguriță zahăr green.
Bun. Blatul este scos, temperatura cuptorului este scăzută la 170. Turnăm compoziția de brânză peste blat…apoi cu o linguriță luăm din siropul grosuț de afine și facem picături pe deasupra. Cu un cuțit ne apucăm și desenăm. Pictăm. Cam așa cum vedeți în poze.
Vă jucați. Puneți copiii. O să sară în sus de bucurie. Băgați la cuptor…coaceți o oră… lăsați la răcit 30 minute in cuptor cu ușa ușor deschisă…apoi vine partea grea. Care la noi nu iese. Așteptarea. Ca un cheesecake sa se taie frumos trebuie să stea o noapte la frigider. Fie, măcar 6 ore. La noi stă 4. Nu-i pasă nimănui că feliile nu-s perfecte. Poate doar mie. Puțin. Și nu mereu.
Dacă v-a rămas sirop și știu că așa e…puneti-l peste felie când serviți.
Weekend grozav sa aveți!