Mușchiuleț de porc îmbibat în cidru de mere o noapte, uns cu toate verdețurile a doua zi, rumenit ușor întâi și apoi copt în sos de unt, lămâie și ierburi.
Luați 2 mușchiuleți (că unul sigur nu e de ajuns) și o sticlă de cidru de mere brut.
Acasă, curățati partea albă de pe mușchi (pielița aia) și eventualele urme de grăsime.
Tăiați-i pe jumătate dacă nu vă încap și scăldați-i în tot cidrul. Puneți în cidru și o linguriță și jumătate sare și o linguriță usturoi pudră. Și la răcoare peste noapte.
A doua zi, îi uscați pe hârtie absorbantă și îi lăsați 30 minute în pace.
Faceți un amestec de: boia dulce, sare, piper cu lămâie, busuioc, cimbru, cimbrișor, rozmarin, tarhon, ceapă granulată și usturoi pudră și acoperiți cu el fiecare bucată de carne.
Încingeți o tigaie cu fund gros, apoi puneți ulei și sigilați carnea pe fiecare latură.
Cuptorul este încins la 210. Temperatură mare, este carne slabă și nu vrem să o uscăm. Trebuie să se gătească destul de repede dar și să rămână suculentă.
Luăm 4 bucăți de staniol și punem fiecare bucată pe câte o folie, punem trei pătrățele de unt, stropim cu zeamă de lămâie și învelim ca pe prunc. Bine, nu chiar. 😜
Coacem 20 minute. Nu mai mult. Poate chiar 15 dacă mușchiulețul este subțire.
Cât se coace, luăm aceeași tigaie, punem un cub de unt și îl topim. Se face ușor maro de la resturile de carne și condimente. Adăugăm un pahar de vin alb sec și după 3 minute 200 ml smântână de gătit amestecată cu o linguriță amidon. Sare, piper. 6-7 min să se îngroașe.
Scoatem carnea și nu o tăiem 20-30 minute.
După ce s-a odihnit puțin, o așezăm pe platou, farfurie, împreună cu sosurile lăsate în staniol, presărăm pătrunjel tocat și sosul minunat.
Oh, my!