Andreea Dutia
Ice cream sandwich

Ice cream sandwich

Bună, dragii mei…
V-ar placea un sandwich? Unul de înghețată?
Nu putea să treacă weekendul fara sa prestez o înghețată…mai ales că aveam niște zmeura minunata… Am plecat de la rețeta de baza de înghețată de vanilie (și v-o scriu imediat) pe care am amestecat-o cu zmeura cruda. Ușor zdrobita parțial că nah era de vineri.
Înainte să vă dau reteta menționez că iar nu s-a avut răbdare să se înghețe perfect și cu greu am reușit să fac poze…😁😁😁 Soooo… rețeta de baza o găsiți basically peste tot: 250 ml smantana pentru frișcă, 250 ml lapte cu 3,5 grăsime, 4 gălbenușuri, 130 grame zahar (green eu), miezul unei pastai de vanilie și o linguriță suc lamaie. Va zic de ce. La final incorporat cică nu mai face ace înghețata. Eu tot am amestecat de m-am plictisit. N-a făcut ace dar nici nu a fost perfect înghețată.😄. .
Așa… Laptele ( cu vanilia) se pune pe foc. Se fierbe și se lasă puțin să se infuzeze.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul…adăugăm apoi laptele fiert și punem pe foc pe baie de aburi..până se îngroașă. Lăsăm să se răcească și băgăm la frigider. Batem smântâna pt frișcă…și incorporam in compoziția de la frigider…dam la congelator sa se înghețe puțin…și amestecam des (evident) și cam după o oră punem și zmeura zdrobita.
In acest moment pregătim o tava in care punem hârtie de copt (eu am umezit-o și sifonat-o sa se așeze mai bine) și întindem o foaie de napolitana. Tăiați cu foarfeca după dimensiunea tăvii pe care o aveți. Puneți compoziția de înghețată (care este doar ușor închegată), nivelați și veniți cu a doua foaie. Tot tăiată, evident. Presati să facă priza. Lăsați la congelator 3-4 ore (nu 2 ca mine) tăiați și savurati.
Din restul de zmeura…eu am făcut sos in care am inmuiat sandwichul.
Ziceți că a fost bun? 😍