Andreea Dutia
O prăjiturică?

O prăjiturică?

Așa ca din copilărie? Sau chiar mai bună? Că-i umedă mai mult decât pufoasă…e o brownie vanilată cu fructe dacă pot să spun așa. Și de ce să nu pot? Cine zice că nu? 🤓😁
Și pentru că nimic nu se irosește la mine acasă…deasupra e marmorată cu siropul de afine rămas de la cheesecake… Așa că avem zmeurici, nectarine și sirop afine… în blat vanilat și untos. Vă convine?
Secretul să aveți fructe peste tot ( nu doar la fund cum erau ale mamei 😂😂😂) este să le puneți pe rând.
Dar hai să vă zic întâi aluatul…am frecat (am mixat)150 grame unt moale cu 150 grame green sugar, am adăugat 4 ouă bătute bine înainte singure (cu totul, nu am separat nimic), 50 ml lapte, o dușcă de rom dark. ( Cum altfel?…doar nu-s bolnavă.😄 ). Și miezul unei păstăi de vanilie.
Făina aprx 250 grame amestecată cu 7-8 grame praf de copt vine ultima. Încorporați în compoziție făina cu o spatulă, nu cu mixerul.
Am uns o tavă pătrată (așa am vrut, nu e că trebuie) cu unt, am tapetat-o ușor cu făină…și am pus aluatul. Am venit cu siropul de afine și am pus din loc în loc picăturele. Pe care apoi le-am aranjat așa cu un cuțit. M-am jucat. Deasupra lui am pus felii de nectarine și zmeură. Așa cum mi-a venit la mâna. Cuptorul deja încins la 180-190 grade.
Am băgat tava in cuptor. După vreo 15 minute am scos-o și am mai pus felii de nectarine și zmeurele. M-am mișcat ca o felină. 😊 Am băgat înapoi.
După alte (să zic) 15 minute am scos și am repetat operațiunea…( tot felină am fost) am mai lăsat-o până s-a rumenit ușor pe toată suprafața.
Se cam topește în gură să fiu cinstită.